maanantai 4. marraskuuta 2013

minkälainen tie sulle annettiin

Mukavan sosiaalinen viikonloppu takana. Rauhaisa pyhäinpäivä (aamuvuoron ja päiväunien jälkeen) ja sunnuntai meni kyläillessä ja vieraita kestitessä. Olen onnellinen vahvasta tukiverkostostani, kiitos ystäväni.







joskus vieläkin
talviaamuisin
mietin missä meet
onko vastanneet
vuodet unelmiis
minkälainen tie
sulle annettiin





Sain työkaverilta ihanan texmex-piirakan ohjeen, jota piti tietenkin heti kokeilla. Hyvää oli!

JAUHELIHA-TEXMEXPIIRAS

Hieman tulinen jauheliha-texmexpiiras on ruokaisa ja sopii hyvin lounaaksi salaatin kanssa nautittuna tai illanistujaisiin. 
Aineksia voit vaihdella oman mieltymyksen mukaan ja halutessasi korvata jauhelihan myös broilerilla.
Uunipellilliseen tuplaa kaikki ainekset.
Pohja: 150 g voita tai margariinia 3 dl vehnäjauhoja 1/4 tl suolaa 1/2 dl kermaa tai vettä 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Täyte: 1 rkl öljyä 200 g jauhelihaa 1 punasipuli silppuna 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna puolikas paprika suikaleina (tai pirkan pakastepaprikaa) taco- tai burritomaustetta maun mukaan 1/2-1 purkki salsakastiketta 1 rkl jalapenoviipaleita 1 dl kermaa 2 munaa 100 g kirsikkatomaatteja 150 g juustoraastetta
Nypi rasva ja kuivat aineet tasaiseksi. Lisää nopeasti sekoittaen neste ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat. Painele taikina halkaisijaltaan 26 cm piirasvuoan pohjalle (voit käyttää myös reunallista suorakaiteen mallista uunivuokaa). Esipaista pohjaa 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin kymmenen minuuttia.
Kuumenna öljy pannulla. Paista jauheliha ja sipulisilppu kauttaaltaan. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja paprikasuikaleet. Mausta taco- tai burritomausteella. Lisää pannulle salsakastike, jalapenoviipaleet, kerma ja munat. Sekoita. Kaada seos piiraspohjan päälle. Ripottele päälle kirsikkatomaatit ja juustoraaste. Jatka paistamista vielä 30-40 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.

6 kommenttia:

  1. kiitos käynnnistä! <3 ;) tulukaahan käymään Oulussaki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos itsellenne ♥ joo pitää joku kaunis päivä pakata kaverit autoon ja hurauttaa kylään!

      Poista
  2. Ei, pakko kokeilla. Näyttää niiiiin hyvältä! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Oli ihan sairaan hyvää, vähän tulista vaan.. :)

      Poista
  3. ootko sää kirjottanu tuon runon? ihana :) ja kuvat myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en oo kirjottanu ite, se on yhestä laulusta :) kiitos !

      Poista