lauantai 4. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen mandariinijuustokakku




Tähän ihanan raikkaaseen juustokakkuun sain idean työkaveriltani, kiitos Jaana! Kerrankin muistin kakkua tehdessä laittaa määrät ylös, että voin jakaa reseptin teidän kanssa. Hyvää tuli ja sopii hyvin pääsiäiseen!

Pohja:
200g kaurakeksejä
½ dl Juissi mandariinimehua
25g voita sulatettuna

Täyte:
8 liivatetta
200g appelsiinituorejuustoa
3prk valion mandariinijuustokakku-jogurttia
2 dl kuohukermaa (vispikerma käy myös)
1/2 dl Juissi mandariinimehua

Kiille:
4 liivatetta
5 dl mandariinimehua

Hienonna keksit ja sekoita mehun ja voisulan kanssa. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto sekä jogurtti. Purista liivatteista vesi ja liota kuumennettuun mandariinimehuun. Anna hieman jäähtyä ja sekoita tuorejuusto-jogurttiseoksen joukkoon. Lisää kerma ja kaada täyte vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti ennen kiilteen tekoa. 

Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Kiehauta 1 dl mandariinimehua ja liota liivatteet siihen. Yhdistä liivateseos lopun mehun kanssa ja kaada kiille kakun päälle. Anna jähmettyä muutama tunti tai yön yli jääkaapissa ja nauti.


Olen pari vapaapäivää käyttänyt lähinnä leipomiseen, pitkästä aikaa on ollut mukava häärätä keittiössä! Paitsi pullatalkoot ystävän kanssa lähti vähän lapasista, paisteltiin vielä puolen yön aikaan viimeisiä.. Nyt pääsiäisen olen töissä, katsotaan ehtiikö sitä muuta :) Makoisaa pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti