tiistai 1. joulukuuta 2015

onnellisuus näkyy vyötäröllä (Fiji)

16.11.2015 Fidzi, Yasawa-saaret

Makaan kuumalla hiekalla, keskipäivän aurinko paahtaa suoraan yläpuolelta. Jokainen sentti ihosta huutaa kuumuudesta ja en näe mitään, koska hiki valuu silmille. Pulahdan viilentymään kirkkaaseen meriveteen ja huokaisen. Ja jokainen sentti ihostani huokaisee myös. Mistä tulikin mieleeni, taidan lisätä suojakerrointa ja kietaista huivin päähäni.

Ranta on ihana, pehmeää valkeaa hiekkaa. Ja meri. Miten se voi olla niin eri värinen joka hetki. Ja miten vesi voi olla niin kirkasta! Täydellinen pehmeän turkoosi väri rannalla ja kauempana tummempaa, sinivihreän eri sävyjä. En voi lakata ihmettelemästä sitä.Vaihdettiin saarta, siirryttiin MantaRaylta Barefootiin pienellä veneellä. Rannalla meidät toivotettiin tervetulleeksi koko henkilökunnan voimin laulun ja kitaran säestämänä. Nukutaan täällä pienessä majassa ranskalaisen nuoren miehen ja itävaltalaisen iäkkään rouvan kanssa. Ja tästä vanhasta rouvasta tuli meijän uus idoli. Katottiin rannalta, kun mummu asteli veneeseen sukelluskamppeet mukana. Minäki haluan olla vanhana tuollainen, eläkepäivinä lähteä toiselle puolen maailmaa sukeltelemaan!

Ps. Oon hankkinu vähän (aika paljon) pyöreyttä tällä reissulla. Oon kyllä tiedostanu sen, mutta tänään kuvia katellessa sen vasta kunnolla tajusin, kun näytin yhessä kuvassa ihan oottavalta äitiltä. En kuitenkaan kauaa jaksanu ressata asiasta, varsinkaan kun ohimenevä nuorimies huikkas perään, että näytät hyvältä. Sanoin kiitos ja hymyilin. Ja tavallaan uskoin sitä, koska mun mielestä ulkonäköön vaikuttaa aika paljo se, miltä tuntuu sisältä. Mitä haittaa pieni ylimääräinen pehmeys jos naamalla on onnellinen hymy? Sitäpaitsi jokainen näistä kiloista on tulos nautiskelusta ;) ehdin kyllä palata normaaliin ruokavalioon ja tiputtaa lomakilot kotiin palattua (toisin sanoen joulun jälkeen..). Joten en aio potea niistä syyllisyyttä vaan nautin elämästä.


Aamujumpat auringon kans

Nousin kanssa auringon 
merenrantaa kulkemaan
Ääretöntä katselin
jotain melkein aavistin2 kommenttia: