tiistai 30. huhtikuuta 2013

Mukava oloviikonloppu ja tuulahdus välimerta

Huvipuistosuunnitelmat vaihtu ei mihinkään - suunnitelmaksi huonon sään takia. Vaikka ensin harmaa sadesää toi apean mielen, loistava seura sai sen äkkiä vaihtumaan hyväksi tuuleksi! Lättykestit, sadepäivä-runot, nukkuminen pitkään, löhöily, jutustelu, nauru, hyvä ruoka ja ystävät - niistä on tehty mukava olopäivä. Sunnuntaina jaksettiin kierrellä Zürichin vanhaakaupunkia ja maistella leivoksia kahvilassa - eikä satanutkaan vettä.


Meillä jäi Rooman reissulta reililippuun yksi päivä käyttämättä, joten muutaman tunnin varoitusajalla varattiin hotelli Comosta (Italiassa, lähellä sveitsin rajaa) ja hypättiin junaan. Yllätys yllätys, lippuja ei voinut ostaa etukäteen, automaatista eikä konnarilta välille Chiasso - Como. Ja oltiin viimeisessä junassa ilman lippuja, konnari ei puhu englantia.. No perille päästiin..

Pala tunnelmaa Comossa, kirjoitettu hotellissa saatuani sukat kuivumaan ja kuivat vaatteet päälle:

" Italian junien kanssa ongelmia - taas. Jälleen päätän, että viimeinen kerta. Kuitenkin sama hyvä fiilis palaa ja kerta toisensa jälkeen nautin Italian tunnelmasta. Comon rautatieasemalta keskellä yötä, kaatosateessa kuljemme tuttuun hotelliin. Vettä valuvana, väsyneinä, mutta niin hyvällä mielellä! Hymyilyttää. "

Comosta lähdimme aamujunalla kohti rannikkoa, Genovaa. Perillä näytti italialta ja tuoksui mereltä. Uikkarit repussa ja mielikuvissa hiekkaranta, mutta äkkilähtijöille tuli yllätyksenä kallioinen rantaviiva. No, istuttiin rantakalliolla ja haisteltiin välimeren tuulia. Meri, niin koukuttava. Sen äärelle on ihana hiljentyä ja antaa ajatusten virrata. Yksin maailmankaikkeudessa, vain minä, meri ja ajatukset. Jos en vielä maininnut, minulla on loma. Nautin kiireettömyydestä! Nukun päiväunia, keitän päälle päiväkahvit ja lähden viettämään vappua ystävien seurassa. Ja torstaina lento lähtee Genevestä kohti Lontoota, jee!


8 kommenttia:

 1. oi ihana italia, vaikken kyllä ainakaa niitä toimimattomia junia kaipaa yhtään! niien kans menetin hermot kyllä aivan liian usein.. Genovasta lähin hiekkaranta mahtaa olla 20 minuutin junamatkan päässä :D Upeita kuvia jälleen kerran! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) tuonnekki kalliorannalle matkustettiin puoli tuntia bussilla.. :D Mutta oli ihana ilman sitä hiekkaaki. Kiitos!

   Poista
 2. Eeeeeikä Milla, ooot niin maailmanmatkaaja! Ihania kuvia ja fiilis kyllä välittyy tänne asti! :)

  VastaaPoista
 3. Voi että taas niin ihana postaus, ihania kuvia ja tunnelma välittyy hyvin lukijalle! Mää monesti illalla puhelimellaki käyn kattoo tätä sun blogia, huippu vähä tietää enemmän missä meijän Milla menee <3 Oijjoi, mahtavaa, nautihan siellä! :)ps. Ikävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Olga, kiitos. <3 Minä niin nautin, mutta ikävä on myös !

   Poista
 4. upeita kuvia jälleen, en voi lakata ihastelemasta! <3 ja lontoon-matka kuulostaa mahtavalta, voisin tulla jäniksenä matkalaukkuun ;) ps, ihanat kiharat sulla neljännessä kuvassa :)

  VastaaPoista