lauantai 17. lokakuuta 2015

must see Singapore

Singapore parissa päivässä top 3

1. Singapore Zoo
Ei turhaan ole kehuttu yhdeksi maailman parhaimmista eläintarhoista. Eläimiä kirahveista koaloihin, osa vapaana ja osa eristettynä pelkillä vallihaudoilla. Eläimet pystyi näkemään läheltä ja koko puisto oli hieno ja mukava. Lipun hinta n.20€.


Nähtiin silti orankejakin vaikkei päästy Borneon sademetsiin. 

Jäätävä kokoisia lepakoita
Excuse me?Näitä meni vapaana muuallakin kuin eläintarhassa. Pituus puolesta metristä yli metrinmittaisiin.

Ihan kunnioitettavan kokoinen krokotiili..


2. Marine Bay valoshow ja kaupunkinäkymä illalla

Ehdoton must see. Joka ilta klo 20. ja 21.30 Marine Bay -hotellilla (yksi kaupungin maamerkeistä) näytetään upea valoshow joka täytyy ehdottomasti nähdä Singaporessa. Ihan mykistyttävä. Samoin koko kaupunki valoineen oli illalla ihmeellisen kaunis.3. Katuruoka-keskukset eli Hawker Centerit. 

Tilaa Chicken Rise (tai jos uskallat, muita singaporen kehuttuja kansallisruokia kuten kalanpääsoppaa tai tomaattirapua) ja istu syömään paikallisten kanssa. Tai nappaa kotipakettiin kuumia kevätrullia paikallisesta grillikioskista. Näissä ruoka on paljon halvempaa kuin ravintolassa, mutta varmasti yhtä hyvää. Valitse koju, jossa on pitkä jono paikallisia!
Singapore oli kuuma, kallis, kaunis, siisti ja turvallinen kaupunki täynnä outoja sääntöjä. Kieltokylttejä oli jokapuolella ja roskaamisesta voit saada sakot. Purkan maahantuonti ja hallussapito on laissa kiellettyä, mutta omaan käyttöön saa avatun pussin tuoda. Tosin sitä pitää jauhaa piilossa hotellilla, muuten voi tulla purkkapirkko antamaan sakot (tai en tiedä niistä purkkapirkoista, mutta jokatapauksessa purkan syöminen yleisillä alueilla on kiellettyä). Eivät tullissa vieneet minun Jenkkipussia, mutta sähköhammasharjaa epäilivät aseeksi. Ja kyselivät onko meillä pippurisumutetta mukana. Saatiin tullimiehet vakuuteltua että sähköhammasharja on ihan turvallinen kapistus ja pippurisumutetta ei kanneta mukana joten päästiin jatkamaan matkaa.

Ps. Chinatown ja Little-India kannattaa myös tsekata Singaporesta.Ps.  Singaporen lentokentälle ei kannata mennä yöksi. Yksi maailman parhaimmaksi lentokentäksi palkittu Changi ei paljon vakuuttanut, kun porttien sisäpuolelle ei päässyt vasta kuin kolme tuntia ennen lennon lähtöä. Ja porttien ulkopuolella ei ollut mitään, muutama kova penkki (joilla ei saanut nukkua) ja pari ruokapaikkaa. Wi-fi:kin toimi vain yhdessä nurkassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti