tiistai 9. huhtikuuta 2013

Ikuinen kaupunki Italiassa

varoitus. sisältää tekstiä ja kuvia, jotka voivat aiheuttaa kateuden tunteita. tai kyllästymistä mun Rooma-hehkutukseen.
Sydän huutamaan jää joka hetkeen
mutta tartun niihin muistoissa
Vaikkei tavattais koskaan
kaikki kulkee mun matkassa

Ikuinen kaupunki Italiassa, Rooma. Taisin rakastua.


Aloitettiin reissu viettämällä yö Luganon rautatieasemalla, Sveitsin ja Italian rajalla. Oli kyllä kokemus sinänsä.. Mutta selvittiin, ja aamuyöstä noustiin Italiaan lähtevään junaan.

Roomassa tuoksui historia. Oli hassu ajatella, että tämäkö on se kaupunki, jota keisarit ovat aikoinaan hallinneet. Kaikki ne pienet kujat, kadut ja se ajaton kauneus hieman rapistuneessa kaupungissa.

Vaikka rakastuin Roomaan, Italiassa oli silti italian meininki. Busseilla ei ollut aikatauluja, ruoka pääosin valkoista vehnää (pitsaa & pastaa) ja katukauppiaat liian tuttavallisia. "Ciao, Baby" "You are my barbies, love you!" .. näytänkö siltä muoviselta kasvottomalta nukelta, saanko nauraa!?
Tavattiin onneksi myös aitoja, mukavia ihmisiä!

Ei tyydytty pelkkiin turistinähtävyyksiin. Colosseumin, Vatikaanivaltion ja espanjalaisten portaiden lisäksi seikkailtiin sivukujilla, pelattiin paikallisten kans lenttistä, istuttiin puistoissa ja nautittiin auringon lämmöstä. Käveltiin jalat kipeiksi, mutta oli sen arvoista. Myös aurinko ilahdutti meitä koko matkan ajan, Roomassa oli kesä.

Jos menet Roomaan, katso pintaa syvemmälle. Käy puistoissa ja vietä aikaa paikallisten kanssa (elekielelläkin pärjää jos ei italiaa osaa). Toivottavasti voit kokea saman tunnelman, kuin me. Minä aion mennä sinne joskus uudelleen - haluaisin käydä rannikolla myös. 


kesä
Luulin, että näin isoja saippuakuplia on vaan muumilaaksossa..


Espanjalaisilla portailla oli muutama muukin.. 
Etelässä

Romulus ja Remus
Colosseum


tarkeni varpasilleen
Anteeksi. En saa välitettyä teille siitä tunnelmasta kuvien välityksellä muuta kuin kesäfiiliksen. Aurinko oli kai pääosassa. Rooma pitää kokea itse.

Maanantaina kotimatkalla pysähdyimme Pisassa. Kalteva torni todellakin oli kalteva - ihan vinossa. Se oli hauska.18 kommenttia:

 1. voi harmi ku en ite kerenny käyä Roomassa mun Italia aikana! ja Pisaki jäi näkemättä, läheltä mentiin mut sinne ei päästy. mut kyllä mää vielä molempiin meen joskus :) Kivoja kuvia. :)

  VastaaPoista
 2. vooi milla! ihania kuvia, ihana rooma! haluan myös! (ps. minkähintasia ois junaliput sinne siinä kesäkuussa?) ;) en vihjaile mitää ku muuten vaan! ps. oot ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pilvi! Rooma oli ihana, mutta ens kerralla meen sinne kunnon lomalle ! enkä aio mennä junalla ;) Ps. kiitos. oot itekki <3

   Poista
 3. Oikein arvasit, kateutta herätti tämä postaus! Oon luullu että nuita Colosseumeja sun muita näkee vain Historiankirjoissa.. Onnenpekka oot ku kaikkea pääset näkemään ;) Ikävä suaa matkamies <3 -Risse

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana oot, määki oon luullu et niitä on vaan historiankirjoissa.. :D Ikävä sua myös, sisko! <3

   Poista
 4. Wau. Ei voi muuta sanua! Aivan ihania kuvia.. Kyllä sitä ois itekki joskus kiva käyä tuola! :)

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia! Sä ehit reissata vaikka missä. :D Kannattaa kyllä nauttia.:)
  Tuutko jo kesän alussa Nivalaan? T: Sussu K.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nautin ! :) Tuun kesäkuun lopussa vasta. Pudasjärvelle varmaan suoraan :) Terkkuja!

   Poista
 6. ihan huikee postaus. ja nuo kuvat. ja se, että oot tosiaan käyny tuola ja nähny tuon kaiken! :) ps. kiitos kortista!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kirje on vielä vähä kesken.. ja sisältää todennäköisesti kaikkea vanhentunutta, ku alotin vastaamaan siihen rooman matkalla, mut se vähän jäi.. ;)

   Poista