lauantai 21. joulukuuta 2013

joulun odotusta


Täällä yksi tonttu kirjoittelee, minkä kiireiltään ehtii.. Joulu on täällä ihan kohta! Ihan vasta hoksasin, että nyt voi kuunnella joululauluja ja kannattaisi aloittaa jouluvalmistelut. Olen käynyt jouluostoksilla, askarrellut muutamia joulukortteja, paketoinut lahjoja ja vähän leiponut. Olen myös juonut glögiä, syönyt paljon suklaata ja kuunnellut vähän joululauluja.
Tässä teille muutama hyväksi havaittu jouluresepti : 



Rocky Road -suklaat

400g maitosuklaata (Fazerin sininen)
25g voita
Suolapähkinöitä
Pieniä vaahtokarkkeja

Sulata voi ja suklaa. Sekoita suklaan joukkoon suolapähkinöitä ja 
vaahtokarkkeja, jätä hieman myös koristeeksi. Levitä seos leivinpaperilla 
vuorattuun vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa paloiksi ja 
herkuttele tai pakkaa kauniiseen lahjapurkkiin! 

Minun versioni sovellettu Pirkan ja Kinuskikissan resepteistä.



Marianne-suklaapallot

100 g voita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 rkl Fazer kaakaojauhetta
3 dl kauraryynejä
2 rkl vahvaa kylmää kahvia

Koristeluun: Marianne Crush -rouhetta

Yhdistä voi, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. 

Lisää sen jälkeen kaakao, kahvi ja kauraryynit. Sekoita taikinaksi.
Muotoile taikinasta pieniä palloja ja pyörittele niitä Marianne rouheessa niin, 
että rouhe peittää pallot kauttaaltaan. Anna suklaapallojen levätä 
ja jähmettyä ennen tarjoilua!

Ohje täältä. Omaan versiooni laitoin hieman sulatettua suklaata sekaan.



Glögi-juustokakku

pohja:
180g piparkakkuja
75g voita

täyte:
5 liivatelehteä
2,5 dl kuohukermaa
200g valkosuklaata
400g tuorejuustoa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
0,5 dl appelsiinituoremehua tai glögiä

kiille:
4 liivatelehteä
1 dl vettä
3 dl Marli perinteistä glögitiivistettä

koristeeksi:
kanelitankoja

Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. 
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. 
Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 
Ota kermasta 1/2 dl ja kuumenna se kattilassa, 
pilko valkosuklaat sekaan ja sulata. Vaahdota loppu kerma. 
Sekoita tuorejuuston joukkoon mausteet ja valkosuklaaseos. 
Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. 
Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. 
Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. 
Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Liota kiillettä varten liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. 
Kiehauta vesi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen. 
Kaada liivateseos ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon samalla sekoittaen. 
Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa välillä sekoittaen. 
Seoksen on oltava mahdollisimman kylmää, muttei vielä hyytynyttä, 
ennen kakun päälle lisäämistä. (Jos kiille alkaa hyytyä, voit kuumentaa sitä 
hieman, jotta se muuttuu uudelleen juoksevaksi.) Lusikoi mehuseosta puoliksi 
hyytyneen kakun päälle erittäin varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. 
Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. 
Koristele glögijuustokakku kanelitangoilla.

Huom! Käytä kiilteeseen glögitiivistettä, ei glögijuomaa. 
Tällöin kiilteen väri ja maku ovat vahvemmat.

Resepti sovellettu Kinuskikissan ja Pirkan ohjeista.

Kuva : Pirkka.fi










Kaiken tämän joulun laittamisen keskellä olen myös ollut vähän pahalla mielellä ja niellyt pettymyksen kyyneleitä, kun kevään suunnitellusta Floridan matkasta ei taida tulla mitään. Syksy väsyttää ja kaipaan aurinkoa. Mutta eiköhän se tästä. Yritetään nauttia joulunajasta!


On hetkiä, jolloin mikään 
ei tunnu miltään.
Hetkiä, jolloin kaikki haaveet 
ovat särkyneet, 
eikä tulevaisuudelta odota mitään.
Hetkiä, kun pettymys on niin suuri, 
ettei jaksa ymmärtää.

Niitä hetkiä, 
jolloin ystävätkin ovat jossain
liian kaukana
Eikä edes osaa pyytää apua
Elämä tuntuu niin epäreilulta


Ja samalla on huono omatunto siitä
etten osaa olla kiitollinen
tästä hetkestä ja näistä päivistä

2 kommenttia: