maanantai 14. heinäkuuta 2014

pysäyttäisin ajan niihin hetkiin


Lentokentällä 
katselen ihmisiä 
Toiset lähtevät 
toiset tulevat 
Kaikki matkalla jonnekin
 Minäkin

Vieraan kielen puheensorinaa
Muutama takelteleva lause englanniksi
ja hymy
Sanaton yhteisymmärrys
vaikkei ole yhteistä kieltä
Sana sieltä, toinen täältä
Ei haittaa vaikkei kaikkea ymmärrä

Tutut maisemat junan ikkunassa
Kevyt olo, suupielet kohti korvia,
reppu selässä ja matkan päämäärä
vielä tuntematon

Rakkaiden ystävien jälleennäkemistä
naurua, iloa

Voisipa ajan pysäyttää noihin hetkiin
Ajatukset jo seuraavassa matkassa

Kesälomani oli ihana, liian lyhyt, yllätyksellinen ja vallan mukava huolimatta siitä, että olin oikeastaan sairaana koko loman. Luulin pitkittynyttä flunssaa heinänuhaksi, joten en antanut sen hidastaa vauhtiani paljonkaan (ja varmaan siitä syystä syön tällä hetkellä antibioottikuuria poskiontelotulehdukseen ja koitan kovasti parantua)

Matkani alppimaahan oli onnistunut. Ehdin viiden päivän aikana

kyläillä Ranskassa ystävien luona
viettää aikaa sveitsinperheeni kanssa
saada uuden ystävän
käydä lasten kanssa eläintarhassa
hengailla kaupungilla
lenkkeillä tutuilla lenkkipoluilla
viettää päivän itseni kanssa kiipeämällä vuorelle ihan yksin
ja käydä italiassa kahden päivän minilomalla ihanien ystävien kanssaZürichZoon Masoala on ihana paikka, siellä voi oikeasti luulla olevansa sademetsässä.

Me päätimme tehdä extempore reissun Italiaan, tällä kertaa suuntana Tremezzo, pieni kylä Comojärven rannalla. Siellä oli pakahduttavan kaunista (ja pakahduttavan). Niinkuin aina Italiassa, mikään ei toimi, mitään ei voi olettaa mistään ja mitä tahansa voi tulla vastaan. Tämä kerta ei ollut poikkeus seikkailujen suhteen, meillä meinas tulla illalla hätä kun ei päästy majapaikkaan. Siellä pimeällä pienellä kujalla rottien juostessa ympärillä (okei nähtiin vaan yks rotta), kahden vihaisen koiran vartioidessa porttimme edessä ja kun mietimme missä yön vietämme, sanoin taas että ei enää koskaan Italiaan.. Monen tunnin säätämisen ja lukemattomien puhelu-yritysten jälkeen pääsimme viimein yöllä huoneistoon, kun pariskunta sattuikin palaamaan kotiin ja viemään koiransa pois meidän portiamme vahtimasta. Onneksi ei jouduttu viettämään koko yötä kadulla, joten loppu hyvin kaikki hyvin. Ja koska aika kultaa muistot ja jälkeenpäin aina naurattaa kaikki vastoinkäymiset, taidan olla kohta taas etsimässä lentoja Rooman suuntaan..

Siellä oli jotku juhlat ja hienoin ilotulitus ikinäPysykäähän linjoilla, tulossa päivitystä myös iki-ihanalta vaellusretkeltäni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti