torstai 20. kesäkuuta 2013

12 maata, 10 kuukautta

Te jotka ootta seurannu tätä blogia, ootta varmasti pyöritelly päätänne (ja silmiänne) muutamaan otteeseen - taasko se on reissussa ja missä se Milla nyt taas menee.. No joo, on tässä tullu reissattua. Ja pakko myöntää että ihan pikkuisen oon ylpeä itsestäni, että oon uskaltanu ottaa ja lähtä. Kokeilla omia siipiä. Mutta enemmänkin tunnen kiitollisuutta, että oon saanu kokea tän kaiken. Ja nähdä niin paljon. Matkailu avartaa, ihan oikeasti. 

Tein itselleni tavoitteen, että vuoden aikana ehtisin käydä kymmenessä uudessa maassa. Tavoite on täytetty, nyt 10 kuukauden sisään oon käyny 12 maassa ensimmäistä kertaa! (ja niistä 11 seitsemässä kuukaudessa)

En tätä tavoitetta olisi Suomesta pystynyt toteuttamaan, en ajallisesti enkä rahallisesti. Täältä Sveitsistä on ollut älyttömän helppo tehdä esimerkiksi viikonloppureissuja eri puolille Eurooppaa. Ja huomattavasti halvempaa, sijainti keskellä kaikkea. Myönnän, että rahaa on palanu eikä suuria säästöjä tältä reissulta jää mutta en aio tuntea huonoa omaatuntoa siitä - en lähteny ulkomaille rahan takia. Ehdin varmasti vielä olemaan töissä. Ja oon ottanu sen asenteen, että elämästä pitää nauttia. Ja vapaudesta, miksi jäädä paikalleen kun maailmassa on niin paljon nähtävää.. Olen niin sanotusti elänyt sitä nuoruutta.

Silti ihailen niitä jotka pakkaavat laukkunsa ja ostavat menolipun amerikkaan. tai australiaan. Ja lähtevät asenteella että "katotaan nyt mitä siellä tekee tai millon palaa". Minäkin tahtoisin uskaltaa!

Ja voitteko kuvitella. Kaikki nää reissut oon tehny, ja mun englannin kielen taito on vieläki ihan olematon. Nauraisitte jos tietäisitte millaisella kielitaidolla oon täällä reissannu.. Haluaisin lähtä jonnekki, että oppisin sen kunnolla. 

Tässä pala jokaisesta maasta missä olen käynyt: 


1. Espanja

Elokuu 2012. Ensimmäinen viikon loma kolmeen vuoteen, opiskelujen jälkeen. Kavereitten kans ihan vaan lomailun kannalta. Hyvä viikko, oltiin todellakin lomalla ja nautittiin Espanjan lämmöstä.

Fuengirola
2. Sveitsi

 Au pairina. Matkojeni tukikohta ja tämän vuoden kotini. Zurich 20.10.2012 - 27.6.2013.

 Zugerberg, BaarBaar II
 Laskiaiskuvia
 Bern
 Luzern
 Engelberg, Gerschnialp & Engelbergin joululeiri
 Rigin kelkkamäki
 Klewenalp
 Morges & Nyon
 Locarno3. Saksa

Naapurimaassa on helppo käydä. Shoppailureissuja, Münchenin joulumarkkinoita, joulu Nürnbergissä, uusivuosi Frankfurtissa, synttärit kylpylässä, apinavuori.. Joka kerta saksaan mennessä tulee fiilis että "vau ku on halpaa" ja "puhuupa ihmiset selkeää saksaa" (vrt. sveitsinsaksa) - München

 - Affenberg4. Italia

Jollain tavalla ärsyttävän italialaista, mutta silti jotain niin koukuttavaa. Kaikki on vähän rempallaan niin, että se on jopa viihtyisää. Junien kanssa ongelmia joka ikinen kerta ja miehet liian tuttavallisia. Jokaisella kerralla päätän, ettei enää italiaan (ainakaan junalla). Silti joku siinä vetää puoleensa, se tunnelma vie mukanaan. Huolentonta! - Milano

 - Como
 - Rooma (& Pisa)
 - Genova  (& Como) 5. Vatikaanivaltio

Maa se on tämäkin, ihan mini. Rooman matkalla pyörähdettiin.


6. Arabiemiraatit

Extempore-reissu aavikolle kahden tunnin varoitusajalla. Host-perheen kanssa, hyvä reissu.

 - Dubai7. Mauritius

Lomamatka lämpimään joululomalla. Ehkä kaunein paikka, missä olen käynyt. Ne rannat, se turkoosi vesi..
 - Mauritius8. Ranska

Ystävät, aurinko ja kesäilmat. Kerrassaan hyvät puitteet pyörähtää Ranskassa. Rapistuneen kaunista. Ja se kieli! En tiiä voinko sanoa käyneeni Ranskassa, kun Pariisi jäi näkemättä..
 - Evian
 - Lyon


9. Itävalta

Sen verran, että voi sanoa käyneensä. Päivän reissulla Feldkirch:ssä, kiva kaupunki.


10. Liechtenstein

Täälläkin minimaassa pyörähdetty. Nähty sateinen Liechtenstein, ruhtinaan linna ja Mc-Cafe.
11. Iso-Britannia

Rakkaan ystävän luona käymässä. Lontoo oli liian miljoonakaupunki minulle, liikaa ihmisiä. Mutta reissu oli mahtava, jäi hyvä mieli.

 - Lontoo12. Unkari

Siskon kanssa reissussa Budapestissä. Tykkäsin kaupungista (ja unkarin hintatasosta). Naurua riitti!


 - Budapest


Ohoh. Toivottavasti kellään ei tuu paha mieli tästä postauksesta, en kirjoittanut tätä kateudenaiheuttamis-mielessä (okei, oon ihan vähän ylpeä näistä kokemuksista mutta silti sen verran kiitollinen mahdollisuuksista mitä oon saanu, etten halua aiheuttaa muissa pahaa mieltä). Mun blogissa on kyllä ollu ihan mahtavia lukijoita, yhtäkään negatiivis-kateellista kommenttia en oo saanu (toisin kuin siskoni) ja oon siitä niin iloinen! Tämä postaus siksi, koska niin moni on kyselly missä kaikkialla oon reissannu nii aattelin tehdä tämmöisen yhteenvedon matkoistani. Ja tietysti omaksi ilokseni.


12 kommenttia:

 1. Ihana Milla tuosta saakin olla ylpeä! :)

  VastaaPoista
 2. Voi että tykkään! ihana postaus! :)

  VastaaPoista
 3. vautsi, kivannäköstä! sun blogia lukiessa tulee semmonen fiilis, että oot ihan satasella nauttinu joka hetkestä. :) ja tottakai saat olla ylpee, tuo on mahtava saavutus (vai voiko niin sanoa?) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oon kyllä nauttinu ihan täysillä, vaikka tietysti huonotki hetket kuuluu elämään.. :)

   Poista
 4. Siis wau! Kyllä on aihetta olla ylpeä, ihan mahtavan näköisissä paikoissa olet saanut vierailla :D Kun kattoo näitä kuvia niin iskee ihan suoranainen kateus. Olisipa mullakin mahdollista nähdä noin monta erilaista maailmaa noin lyhyessä ajassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vau itelles, kävin just kurkkaan sun blogia että oot lähössä Kiinaan. Hirveesti onnea matkalle, jään seurailemaan blogias! :)

   Poista
 5. Kertakaikkisen ihana postaus, tulee veet ihan silmiin (eikä vähiten sen takia että saan nähä sut ihan kohta!) :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päikki! viiden päivän päästä nähdään!! :)

   Poista
 6. kiva postaus, oli mukava lukea tämmönen yhteenveto ja ihan mahtavia mahollisuuksia sulla on kyllä ollu! aihetta on ollakki ylpeä ku oot käyttäny ne mahollisuudet, varmasti jäi unohtumattomia muistoja :)

  VastaaPoista