keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Budapest ja vähän juoksufiiliksiä

Terveisiä Budapestistä, loistava reissu taas takana. Perjantaina hyvien aamukahvien jälkeen hypättiin lentokoneeseen ja kohti Unkaria. Löydettiin hotelli, joka osoittautui loistavaksi valinnaksi. Uima-allas ja suomalainen sauna, ai että oli ihana päästä saunaan pitkästä aikaa! Lauantaina kierrettiin kaupungilla ja kiivettiin kattomaan Budan linnaa. Vettäki sato välillä, mutta meillä oli silti hauskaa. Ja yks suloinen matkaopas sai myytyä meille liput jokilaiva-ajelulle Tonavaan. Lyhyt mutta mahtava risteily, illalla sieltä oli niin kauniit näkymät! Sunnuntaina käytiin Szechenyin terveyskylpylässä, se kuuluu Euroopan suurimpiin ja on yksi suosituimmista kylpylöistä Budapestissä. Altaissa on käytetty luonnon omia kuumia lähteitä, eikä vesi ollut kloorattua - eli allergiaystävällinen uimapaikka, sopi minullekin! Oli kiva paikka, vaikka sisältä kylpylän viihtyvyyteen ei oltu kyllä panostettu, oli vähän jotenkin liian pelkistetty ja suorastaan ruma. Mutta onneksi altaissa pystyi laittamaan silmät kiinni ja nauttimaan lämpimästä vedestä! :)

Budapest oli kiva kaupunki ja siskojen kesken ei oo ikinä nauru loppunu kesken. Oltiin aina välillä hukassa. Pidettiin sadetta jonku parvekkeen alla ja syötiin keksejä. Tuhlattiin vaihdetut rahat ekana päivänä (ruokaan) ja oltiin seuraavana päivänä nälissään kylpylässä. Naurettiin kaikelle, niin kauan että vatsalihaksiin sattui. Ainut mitä meiltä puuttu tältä reissulta, oli yks siskoista. (risse: "onko täällä niitä kuumia lähteitä") 

Kirjoittaminen ei kulje --- kuvat kertokoot lisääForintteja. Reissun aluksi 40 000 käteistä.. ;) 
Szechenyin terveyskylpyläJa mun on vielä pakko hehkuttaa mun juoksufiiliksistä. Jaksoin tänään juosta puolitoista tuntia!! Oon niin ylpeä itestäni. Älkää nyt kuvitelko liikoja, mun juoksuvauhti on tosi hidasta - varmaan pystyis kävelemään vieressä. Mutta verrattuna siihen, että viime kesänä jaksoin juosta vaan muutaman minuutin, niin tää on mulle tosi iso asia että jaksoin nyt niin hyvin! Juoksemisesta tulee vaan niin hyvä fiilis, että toivottavasti tää innostus ei lopu! :)

4 kommenttia:

  1. Ihania ku ootta ollu reissussa! :D Tahtoo kans ;) Niin mukava kattoa näitä kuvia ja lukia, lisää postauksia kokoajan, kiitos!! Pääsee vähä itekki tunnelmaan mukaan ;) Tulkaa jo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sua kaivattiin siellä! :D ihan kohta, alle 3 viikkoa enää..

      Poista