tiistai 11. helmikuuta 2014

Kap Verde, Boavista part 1

Lomailimme viikon aurinkoisella ja tuulisella Kap Verden saarella Boavistalla. Ihana viikko ja teki niin hyvää nähdä taas aurinko! Täydellistä rentoutumista, afrikkalaista kulttuuria, aurinkoa, merta ja hiekkaa.


 Kuvat kertokoot puolestaan! # no stress - saarelaisten motto. tekisi hyvää oppia sama asenne, ei stressiä mistään !


# lemppari rantakahvilasta sai taivaallista jäätelöä, täydellistä cappuccinoa ja hyän mielen! Rentoa meininkiä ja hyväntuulisia (ja -näköisiä) tarjoilijoita..


# surffareita oli hauska seurata ! Joskus minäkin ehkä uskallan kokeilla..


# talot olivat hauskan värisiä ja suurinosa keskenjääneen näköisiä 

# rakastan auringonlaskua

# onnellinen


# ihana matkaseura


# tuulisella jeeppisafarilla keskellä ei mitään. Meidän jeeppi oli avolava-mallia ja istuttiin siellä lavalla. Tiet oli vähän niin ja näin, välillä niitä ei ollut lainkaan.. Hauskaa oli ! 
# saarelaiset rakastavat tienviittoja. Niitä oli joka paikassa vaikka teitä ei ollut mailla eikä halmeilla..# jeepeillä pääsee ! 


# saaren pohjoispuolella tuuli melkoisesti ! Suu kiinni, ettei hiekka lennä suuhun. Käytiin katsomassa Santa Marian laivanhylkyä.

Vähän faktaa lomakohteestamme : 

# Kap Verden saariryhmä kuuluu Afrikkaan ja sijaitsee Atlantin valtamerellä noin 500 kilometrin päässä Länsi-Afrikan rannikosta Senegalin korkeudella. Se koostuu 13 saaresta, joista Sal, Boa Vista, Santo Antao ja Santiago ovat suosituimpia matkakohteita

# Me lomailimme Boavistan saarella, joka on Kap Verden kolmanneksi suurin saari. Tosin pieni sekin, saaren suurin pituus on 31 kilometriä pohjoisesta etelään. Saarella oli muutama tie ja pari pientä kylää. Majoituimme Sal Reissä, joka on saaren "pääkaupunki", siellä oli muutama pieni supermarketti, ravintoloita ja matkamuistokojuja. Ei kovin suuria shoppailumahdollisuuksia siis ! 

# Nähtävyyksiä saarella ei juuri ole. Pohjoispuolella rantaan haaksirikkoutunut laivan hylky, josta ei enään ollut kovinkaan paljon jäljellä. Matka sinne oli myös kokemus sinänsä, maisema oli karua mutta kaunista erämaata. 

# Tekemistäkään saarella ei ole paljon, joten aktiivilomailijalle suosittelen saarihyppelyä, surffausta tai tyystin toista lomakohdetta. Saarihyppely onnistuu, jos varaa sen matkaan etukäteen (saarelta on kallista päästä toiselle saarelle kesken loman). Meidän aktiviteetit viikon aikana oli lähinnä pari jeeppiretkeä, kilometreittäin hiekkarantoja, syömistä ja rantaelämää. 

# Paikalliset olivat hyväntuulisia ja ystävällisiä. Otimme taksin etelärannalle, olimme ajaneet pari kilometriä kun taksikuski pysäytti auton tienlaitaan, hyppäsi autosta ja huikkasi että hän käväisee kotona, odottakaa hetki. Kyllä meitä nauratti, tämä kai kuuluu siihen no stress -kulttuuriin.. Hetken kuluttua kuski tuli takaisin ja matka jatkui. Ja voin kertoa, että oli hurjaa istua auton lavalla, tuuli otti aika lujaa ja kyyti ei ollut maailman tasaisinta. Taksimatka oli ehkä viikon hauskimpia kokemuksia!

# Ruoka oli erinomaista, kävimme useassa eri ravintolassa viikon aikana ja kaikissa sai loistavaa ruokaa!
Paitsi silloin, kun tilasin vahingossa mustekalaa (kielitaito ei riittänyt, luulin tilaavani kalaa). Sekin oli hyvää, jos ei olis tiennyt mitä syö, ne lonkerot oli vähän ällöttävän näköisiä.. 

# Saarella tuuli todella paljon, mutta aurinko paistoi joka päivä (parina päivänä vähemmän). Lämpötila oli 26-30 astetta, tuuleen nähden juuri sopivan lämmintä! Illallakaan ei ollut kovin kylmä, mutta tuulen vuoksi sai laittaa pitkähihaista päälle. 

# Ilta ja yöelämää emme juurikaan nähneet, sillä oli suositus etteivät turistit liikkuisi kovin paljon pimeällä (varsinkaan yksinään) ja jos liikkuu niin mielellään taksilla. Joten meille riitti, että kävimme illalla syömässä ja olimme ajoissa hotellilla. Itselleni pitkät yöunet tekivät ainakin hyvää! 

# Hiekkarantoja riitti, Boavistalla yhteensä 55 kilometrin verran. Aina löytyi rannalta paikka, jossa sai olla rauhassa ja rannat olivat yleisesti ottaen puhtaita ja kauniita. 
Tässä teille pala matkaamme. Lisää kuvia on tulossa, sillä kaikki eivät millään sopineet samaan postaukseen.. 

18 kommenttia:

 1. kyllä kivalta paikalta :) ja aivan huippuja nää kuvat ja koko postaus!

  VastaaPoista
 2. Vauuu näyttää ihan mahtavalta!!! :) Risse täällä kateudesta vihreänä toivoo lisää kuvia jotta pääsis itekki tunnelmaan ;) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.. :) ei niitä kuvia enää paljo jäänytkään, tulin varmaan liian kriittiseksi ku oli niin paljo kuvia mistä valita ;)

   Poista
 3. Tuonne ois kyllä kiva joskus päästä...
  Marita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin suositella, mutta menkää pian ennenkuin turistit valtaavat alueen.. ;) siellä ei vielä ole paljon turisteja kun matkoja ei oo tehty vielä kovin montaa vuotta tuonne..

   Poista
 4. ihania ihania kuvia!! ♥ näyttää ihan mahtavalta... :)

  VastaaPoista
 5. Näyttää niin upealta!! <3 Mahtava postaus :)!

  VastaaPoista
 6. Upeen näköst...jouluks ja uudeksvuodeks tonne...mitä kautta kannattaa saarihyppely varata,finnmatkoilt ei löytynt tietoo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Anteeksi että huomasin kommenttisi vasta nyt. Olette varmaan jo saarilla, oikein lämpöistä ja mukavaa joululoma!:)

   Poista
  2. Hei! Anteeksi että huomasin kommenttisi vasta nyt. Olette varmaan jo saarilla, oikein lämpöistä ja mukavaa joululoma!:)

   Poista