keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

kreikkalaista voileipäkakkua, hyvää seuraa ja höyryävä palju

ihana ihana kevät!




Meillä oli eilen ihanien naisten kans palju-ilta. Paljon hyvää (ja epäterveellistä) ruokaa, hyvää seuraa ja kohokohtana höyryävä palju pihassa! Ja koska mikään ei voi mennä täydellisesti putkeen, mukavaa iltaa hidasti minun kohdallani se, että tulin ryminällä alas saunan lauteilta sillä seurauksella että nyt särkee joka paikkaa. (Tuo palju ei varmaan sovi mulle, edellisellä kerralla tulin sieltä pää eellä alas) Vasemman käden etusormea ei voi käyttää, oikealla jalalle ei kärsi varata painoa ja selässä on mustelma. Ja päätä särkee valvomisesta ja siitä että niskat on aivan jumissa. Ja kaikista eniten haittaa se, etten pääse lenkille kuluttamaan kaikkia niitä syömisiä. No, onneksi ei käyny pahemmin ja nuo toivottavasti paranee muutamassa päivässä..






Voileipäkakun ohjetta on moni kysellyt. Alkuperäinen ohje on Ullanunelma Lempileivonnaiset kirjasta, mutta olen soveltanut sitä hieman. Ohjeen määrät ovat suuntaa antavia, koska en yleensä käytä mittoja leipoessani ;)

Kreikkalainen voileipäkakku

18 palaa Reilu -paahtoleipää

Täyte 1

1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1/2 dl kurkkua pilkottuna
1/2 dl punasipulia pilkottuna
1 rasia aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
1 purkki (200g) Creme Fraichea

Täyte 2

100g fetajuustoa
100g kurkkusalaattia
250g maitorahkaa
1/2 dl majoneesia

Kostutus:
maitoa

Kuorrutus:

300g yrtti-tuorejuustoa
majoneesia
fetajuustoa murusina

Koristeeksi:

fetajuustoa
mustia kivettömiä oliiveja
jääsalaattia
punasipulia
kirsikkatomaatteja


1. Leikkaa leivistä reunat pois ja aseta tuorekelmun päälle 6 kpl 3 x 2. Kostuta leivät. 

2. Valmista täytteet sekoittamalla ainekset keskenään. Laita ensimmäiseen täytteeseen varovasti punasipulia, ettei se maistu sieltä liian vahvasti! Levitä täyte 1 leipien päälle.  
3. Aseta uusi leipäkerros päälle, kostuta. 
4. Levitä täyte 2 leipien päälle, laita viimeinen leipäkerros päälle ja kostuta. 
5. Kääri kelmut kakun ympäriltä päälle ja nosta jääkaappiin maustumaan ainakin muutamaksi tunniksi. 
6. Sekoita kuorrutteen ainekset sekaisin ja levitä paletilla kakun päälle. 
7. Koristele kakku ja herkuttele!

2 kommenttia:

  1. Nam tuo kreikkalainen voileipäkakku, niin herkkua! :) Sulle kyllä sattuu, ottasit vähä rauhallisemmin :D Ihana Milla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä niiiin hyvää.. Joo, mitään ei sattus eikä saavuttais jos ois aina vaan paikallaan, eli pakko ottaa riskejä ;)

      Poista