maanantai 12. lokakuuta 2015

kavereitten kesken KL

KL ei ole lyhenne pelkästään kaupunkilomasta, vaan Kuala Lumpurista. Kunnon kaupunkilomaan kuuluu tietysti kilometreittäin kävelyä, hyvää ruokaa, shoppailua ja vähän nähtävyyksiä. Lenkkarin pohjia ollaan kulutettu kiitettävästi, eksytty pari kertaa, säikähdetty yhtä hullua kotimatkalla ja syöty maailman parhaita donitseja. Ja tietenkin shoppailtu, tosin rajoitetusti rinkan tilavuutta ajatellen.

Löydettiin Airbnb:n kautta upea huoneisto 26. kerroksesta Regalia -nimisestä rakennuksesta, josta näki koko kaupungin mahtavassa iltavalaistuksessa. Ylimmässä kerroksessa oleva uima-allas oli uskomaton! Koko rakennus oli hieno ja tarkkaan vartioitu. Mistään ei päässyt ulos tai sisälle ilman vartijaa, oli ainakin turvallinen olo sisällä.. Kuvia edellisessä postauksessa. Matkasuunnitelmien vaihduttua tosin jouduttiin palaamaan maanpinnalle tavalliseen elämään, ja viimeiset yöt nukuttiin einiinhienossa pahanhajuisessa ikkunattomassa hotellihuoneessa.

Kaupunki on niin iso, että meillä on kulunu päivät lähinnä ihmettelemiseen. Pikku-Intiasta ei löytynyt mitään muuta kuin värikäs maailma; kankaita, hajusteita ja hedelmiä. Chinatown oli mukava iltatorialue, jossa myytiin kaikkea mahdollista koruista hepeneihin ja katuruokaan. Myös Central Market kannattaa vilkaista, jos tännepäin maailmaa eksyy.

Ja sitten löydettiin Imbi. Tai Imbin metroaseman vieressä oleva ostoskeskus, Berjaya Times Square. Sieltä löytyi ihan kaikkea huvipuistosta keilahalliin! Meillä vierähti KL:n vierailusta kaksi päivää pelkästään siellä. Kun ulkona on +34 ja kaupungin pölyt ahdistaa, ilmastoitu ostoskeskus on ihan mukavaa vaihtelua. Neljässätoista kerroksessa riittää kiertämistä, ja kauppojen lisäksi tekemistä ja palveluita löytyy varmasti jokaiselle. Kivana plussana tietysti Malesian halvat hinnat. Shoppailun ja syömisten lomassa käytiin kasvohoidossa ja jalkahieronnassa, tunnin hoito maksoi vajaa 10euroa.

Ei turhaan sanota, että KL on shoppailijan paratiisi! Kaupungista löytyy myös lukemattomia muita jättimäisiä ostoskeskuksia.

Ruoka on tietysti olennainen osa kaupunkilomaa. Ollaan kyllä syöty hyvin, pääasiassa perinteistä aasialaista eli nuudelia tai riisiä erilaisilla höystöillä. Unohtamatta ihania kahviloita ja muita herkkuja. Löydettiin Arnoldsia vastaava ketju, Big Apple Donuts. Herkkusuun taivas! Ja ne ihanat kaloripommit maksoivat vain 50senttiä kappale. Toivottavasti tätä donitsitaivasta ei kovin montaa osu matkalle, tai tulen kymmenen kiloa lihavampana kotiin (taidan kyllä tulla muutenkin).

Kävellen kaupunkia oli välillä hankala kiertää, koska jalkakäytävät saattoivat loppua yhtäkkiä keskelle isoa tietä. Liikenne täällä on ihan hullua ja tien ylittämisessä sai olla vikkelä ettei jäänyt skoottereiden alle. Metroilla pääsi aika kätevästi joka paikkaan ja kertalippu maksoi vaivaiset 20 senttiä. Lentokentältä kaupunkiin pääsee KLIA-express junalla kätevästi puolessa tunnissa. Yhdensuuntainen lippu maksaa n.7 euroa (maksaa puolet vähemmän kuin taksi jolla voi kokemuksen mukaan kestää samassa matkassa jopa kolme tuntia, tästä myös edellisessä postauksessa).

Hintatasonsa puolesta KL oli oikein mukava kaupunkikohde ja sopii oikein hyvin muutaman päivän välipysäkiksi Aasiassa. Nyt hengaillaan lentokentällä tämä yö, ja aamulla jatketaan matkaa Singaporeen. Purkan jauhaminen on siellä kuulema kiellettyä, toivottavasti eivät tullissa vie mun Jenkki-pussia.

Anteeksi tylsä puhelinpäivitys, koska tablettiin ei saanut nettiyhteyttä.

Boat Noodles, paikallinen erittäin suosittu ruokapaikka, listalta tilattiin montaa eri sorttia ja ne tuli pienissä kulhoissa. Erittäin hyvää! Ja aika suloinen tarjoilijapoika jolla tais mennä pasmat vähän sekaisin..

Kauppakeskusessa muutamat liukuportaat..
..ja huvipuisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti