maanantai 5. lokakuuta 2015

Koh Jum -Ollaan jumissa (kirjaimellisesti) minisaarella Koh Jum, keskellä ei mitään. Ajateltiin hemmotella itseämme ja otettiin luksusresortista mökki, eikä hoksattu että resort on erittäin huonokuntoisen tien päässä saaren toisella laidalla, eli täällä ollaan kaukana muusta maailmasta. Mutta ei se haittaa! Koska mökin terassilla on mukavat aurinkotuolit ja merinäköala, niin kyllä tässä päivän köllöttelee.

Oltiin tosi fiksuja, kun varattiin majoitus ennenkuin oltiin selvitetty miten päästään koko saarelle. Ja eihän me ilman säätämistä selvitty tästäkään matkasta. Kuviteltiin että hypätään vaan Ko Lantalta Krabille menevään veneseen joka pysähtyy Jumilla, mutta niitähän ei kuljekaan sesonkikauden ulkopuolella. Jouduttiin tilaamaan yksityinen taksi kahden ja puolen tunnin matkan päähän satamaan, josta miniveneitä kulkee Jumille. Reppureissaajan omaatuntoa (ja matkabudjettia) söi aikalailla tuo oma ilmastoitu minibussi, vaikka mikäs sielä oli istuskellessa. Hotellilta satamaan muutaman tunnin matka minibussilla maksoi 50€ yhteensä, eli 25€ per nokka. Suomalaisittain halpaa mutta reppureissaajan budjetille kallista, varsinkin kun oli just puolet päiväbudjetista laittanu luksusmajoitukseen :D

Reppureissaajan luksusta, oma ilmastoitu minibussi

Venematka satamasta tänne maksoi vain pari euroa (vähän soutuvenettä isommalla paatilla). Ei oltu ehditty ilmoittaa resorttiin tulosta, joten oltiin satamassa hieman hukassa minne ollaan menossa. Onneksi mukava paikallinen nuorimies soitti ystävällisesti meidän majapaikkaan että tulevat noutamaan meidät satamasta.

Ollaan täälläkin melkein ainoat asiakkaat, joten palvelu on loistavaa. Meidät toivotettiin sydämellisesti tervetulleiksi ja ohjattiin mukavaan omalla terassilla varustettuun mökkiin. Joka ei tasostaan huolimatta illalla ollutkaan niin mukava, kun tajusimme mitä kaikkia öttiäisiä täällä yöllä liikkuu ja miten harvat seinät meidän mökissä on. Vedettiin hyttysverkko tiukasti sängyn ympärille ja nukuttiin hyttysmyrkkypullo tyynyn alla. Näin unta metrinmittaisista varaaneista.  Kaiken lisäksi tällä saarella ei taideta tuntea sanaa ilmastointi, joten yö oli aika nihkeä. Kaikista rasahduksista huolimatta mikään ei kuitenkaan syönyt meitä eikä tyynyn alta löytynyt aamulla liskoa tai sen kummempaa.

Lisäys 23.10 paikallista aikaa: tyynyn alta ei löytynyt liskoa mutta juomalasista löytyi. Ja täälä vilisee torakoita. Ja vilkkuvia valoötököitä. Onneksi on hyttysverkko. Taitaa tulla pitkä yö..

Pieni mies joka ei ollut sekuntiakaan hiljaa, halusi välttämättä kantaa meidän molempien rinkatRannalle ei tehnyt mieli mennä makoilemaan, nimittäin se viisi rapuja. Niitä oli kokonainen armeija. Ei, vaan kymmeniä armeijoita! Ollaan oikein kiitollisia aurinkotuoleista parvekkeella.


Löydä kuvasta kymmenen rapuaKotilo,  jolla oli pitkät jalat. Enää en ota käteeni jokaista kaunista asiaa jonka näen rannalla, ne voivat olla eläviä!


Jos tulen uudelleen Jumille, jään saaren toiselle puolen ja tutustun enemmän paikalliseen elämään. Tämä oli kuitenkin mukava pikavisiitti. Huomenna veneillään takaisin Krabille ja keskiviikkona lennetään Kuala Lumpuriin. Mukava palata vaihteeksi kaupunkiin sivistyksen pariin näiden saariseikkailujen jälkeen. Reissufiilikset edelleen hyvät. 

Ps. Tähän lämpöön ja vähiin vaatteisiin voisi tottua. Älkää paleltuko siellä kaukana. 

Ko Lantalla tapasin Herra Tossavaisen. Varsinainen riiviö, ylisuloinen sellainen. Hieman säälitti ettei se ei ollut vapaana, mutta ihan tyytyväiseltä vaikutti elämäänsä. Olisin voinut ottaa mukaani.


2 kommenttia:

  1. Aijjjaii miten suloinen tuo pieni riiviö!! :-D Mukavaa kuulla, että siellä sujuu. ♥ keep in touch!!

    VastaaPoista